Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Експозиція воєнної історії та побуту «Щит і меч землі Дубенської»

Експозиція воєнної історії та побуту «Щит і меч землі Дубенської»

Наповнення експозиції становлять фондові колекції зброї, амуніції, фотодокументів, предметів військового та цивільного побуту, художні полотна військової тематики, портрети видатних полководців та воєначальників, монархів різних країн, війська яких перебували на Дубенщині. Рід князів Острозьких прославив Костянтин Іванович Острозький, гетьман Литви. Особливо князь Костянтин проявив себе як звитяжний керівник у багатьох битвах з татарами і московським військом. Князь Острозький отримав 63 перемоги у битвах.

Артилерія представлена гарматою XV ст. і гаківницями XVІ-ХVІІ ст. дубенської та острозької роботиАртилерія представлена гарматою XV ст. і гаківницями XVІ-ХVІІ ст. дубенської та острозької роботи. Присутні зразки пізньосередньовічної ручної зброї і захисних обладунків. У формі діорами відображена легендарна подія облоги замку татарами в 1577 р. У той час тут збиралися відіграти весілля і молода наречена на ім’я Беата Дольська влучним пострілом з гармати влучила у шатро кримського хана, внаслідок чого татарський командувач загинув і вороги відступили.
Розділ експозиції ХVІІІ-ХІХ ст. наповнюють зброя і предмети побуту: меблі, порцеляна, срібло, зразки рукописних книг і стародруки, скриня з добром, предмети індивідуального вжитку.
Розділ експозиції ХХ ст. висвітлює історію двох найбільших світових воєн. Тут можна побачити: гвинтівки, кулемети, гільзи, шашки, багнети, амуніцію, нагороди учасників Великої Вітчизняної війни, чиї біографії пов’язані з Дубном. В документах висвітлено боротьбу ОУН-УПА та сталінські репресії.
Сучасний дизайн, складність побудови, наявність великої кількості карт, схем та фотографій разом із різноманітними експонатами допоможе відвідувачам наблизитися до розуміння військових подій різних часів, які мали на Дубенщині свої особливості.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ