Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Новий туристичний продукт на основі додаткової віртуальної реальності

Новий туристичний продукт на основі додаткової віртуальної реальності

Новий туристичний продукт на основі додаткової віртуальної реальності тепер доступний для всіх відвідувачів та шанувальників дубенського замку

Зараз в умовах карантину є досить популярна тенденція у провідних світових музеях та культурних закладах України пропонувати для своїх клієнтів та користувачів різноманітні віртуальні тури та екскурсії. Віртуальний тур по Дубенському замку є доступний для широкого загалу на сайті установи – https://zamokdubno.com.ua/

Але нині мова про інший продукт – додаткову віртуальну реальність. Насправді, ідея втілити дану послугу виникла ще минулого року. Це мав бути новий туристичний продукт Дубенського замку на туристичний сезон 2020 року. Але так трапилося, що в умовах карантину це є чудова можливість пізнати частину історії періоду XVIII ст., дух та атмосферу якої передає саме послуга додаткової віртуальної реальності.

Віртуальна реальність, яка доступна для огляду користувачів, є творчим доробком науковця та дослідника історії Дубенського замку Юрія Пшеничного, який детально вивчив питання наповнення палацових кімнат того періоду. Звісно, що історичне наповнення замкового середовища було б не можливе без участі сучасних технологій. Реалізацію цього завдання виконав відомий дубенський дизайнер, архітектор та творча людина – Віктор Кондратюк.

Насправді, щоб відчути всю велич та розмах багатства князівських кімнат палацу князів Любомирських потрібно бути присутнім особисто в замковому просторі, аби порівняти існуючу реальність із зображенням, яке трансформує та транслює мобільний пристрій.

Але на період карантину (тривалість, якого ще не визначена) є можливість відсканувати QR-зображення та перейшовши за посиланням, відкрити для свого огляду приміщення залів палацу князів Любомирських Дубенського замку. Таким чином, сучасний світ за допомогою існуючих технологій дозволяє візуалізувати та відкрити для своєї уяви замкове середовище XVIII ст., яке слугувало для його власників та гостей міста.

Для відвідувачів замку будуть доступні 3 зали на основі додаткової віртуальної реальності: Бальна зала, Дзеркальна зала та Трапезна.

Для тих, хто має бажання скористатися віртуальним туром із персонального комп’ютера, можна перейти за посиланням – https://api2.enscape3d.com/v1/view/8be8cc95-f71b-48a4-8c47-c61f26c51f38

Сподіваємося, що дана послуга буде цікавою для огляду будь-якому поціновувачу історії та культури, але особливо має бути актуальною для дубенчан, які живуть у місті, багатим своєю історією.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ