Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Подарунок від польського міста Gniew

Подарунок від польського міста Gniew, який принесе користь Заповіднику та місту Дубно

Співпраця між Державним історико-культурним заповідником м.Дубно та замком польського міста Гнєв (пол. Gniew) під егідою Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО щороку приносить гарні плоди. Ще одним свідченням взаємовигідних дружніх українсько-польських відносин стало прибуття у Дубенський замок електрично-гідравлічного підйомника.
«Про потребу у механізмі, який подолав майже тисячокілометровий шлях з-під Гданська до Дубна, наші польські колеги дізнались торік, – розповів директор Тернопільського обласного відділення Міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк. – Адже підйомник вкрай необхідний Заповіднику для проведення ремонтно-реставраційних робіт на пам’ятках історії та архітектури»
Вони доклали максимум зусиль, щоб техніка прибула до міста

Два Леоніди – директор Заповідника Кічатий та місцевий підприємець Дудко, який представляє ЮНЕСКО у нашому місті – не лише обговорювали цю тему «в кулуарах», але й доклали максимум зусиль для того, щоб підйомник прибув у Дубно. Найперше ідею придбання механізму для Заповідника у Польщі підхопив їхній хороший товариш, волонтер Януш Стручинський, якого у добрій справі підтримав бурмістр міста та гміни Гнєв Мацей Чарнецький. Минуло кілька місяців і з Гнєва повідомили: вишка чекає на свого господаря в Україні.

І хоч директору установи Леоніду Кічатому та його однодумцям в особі меценатів Ірини та Михайла Корилкевичів довелось ще віднайти чималу суму (понад 30 тисяч гривень) для розмитнення і транспортування машинерії у Дубно, здається для цих людей не існує проблем, які не можна було б вирішити.
«Важливість підйомника для нашої установи складно переоцінити, – каже Леонід Кічатий. – Механізм служитиме для обслуговування історичних пам’яток у середмісті – ремонту фасадів, дахів. Та й у самому замку висотних робіт вистачає»
До слів керівника установи слід додати, що, отримавши подарунок із Польщі, Заповідник буде позбавлений необхідності витрачати кошти на оренду автовишки у місті.

Нова техніка буде використовуватися на благо Заповідника та міста

Подарунок від польського міста Gniew 1

Леонід Дудко, який безпосередньо долучився до транспортування підйомника у Дубно, найперше задоволений продовженням плідної співпраці між Заповідником та гміною Гнєв. Підприємець висловив впевненість, що нова техніка, яка прибула з Поморського воєводства на півночі Польщі, буде використовуватись на лише в інтересах Заповідника, але й працюватиме на благо міста Дубно

P.S. Слід відмітити, що українсько-польська співпраця триває вже не перший рік. Минулий приїзд наших польських партнерів у реалізації проєктів UNESKO був пов’язаний з передачею ще одного пожежного автомобіля в Україну.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ