Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

У Дубенському замку створили казку для наречених

Заповідник презентував ексклюзивну театралізовану послугу «Шлюб за добу» у Дубенському замку

У Дубенському замку створили казку для наречених. Заповідник презентував «Шлюб за добу» середньовічної епохи.

У романтичній атмосфері нещодавно відновленої Тронної зали Дубенського замку відбулось ексклюзивне театралізоване дійство «Шлюб за добу». Справжню середньовічну казку, в якій одружуються особи княжого роду, для наречених створили самі ж працівники Заповідника, які дуже вдало вжились у свої ролі, а присутність на церемонії укладення шлюбу подружжя князів Острозьких додала неперевершеного колориту та шарму пілотному проєкту, історію виникненя якого ми розповідали раніше.

У Дубенському замку створили казку для наречених 2

У Дубенському замку створили казку для наречених 3
Новостворений союз своїм шлюбним листом, скріпленим іменною печаткою та власними підписами благословили представники славної княжої родини. І хоч церемонія шлюбу за добу у замку мала театралізований характер, все ж цілком вписувалась у юридичні рамки.

Одруження у маєтку князів Острозьких у житті наречених та їхніх родин – подія справді незабутня

У Дубенському замку створили казку для наречених 4
Ось чому так зачаровано світились очі молодят, а на обличчях їхніх рідних можна було помітити сльози щастя. Свій вибір провести обряд одруження в особливій атмосфері Дубенського замку новостворена сім’я пояснює дуже просто.
«Переконаний, що шлюб має бути елегантним і неперевершеним, таким, щоб він запам’ятався на все життя», – переконаний наречений Роман.

«Наші емоції і почуття не передати словами – це чудовий спогад на все життя», – в унісон зі своїм нареченим говорить Наталія
Запропонувати неповторну альтернативу уже існуючим форматам одруження, зробити подію поєднання двох сердець неординарною та яскравою – такою бачили свою основну місію працівники Заповідника, які відчули себе справжніми акторами.
«Наскільки змогли, ми відтворили костюми, які відповідають кінцю ХVІ – поч. ХVІІ століть, тобто добі Ренесансу. Рис автентичності набрала оновлена Тронна зала – маю на увазі її декоративно-прикладне оформлення. Вітальна промова князя теж побудована згідно з лексикою, якою писались листи у цей період нашої історії», – каже учасник проєкту Юрій Пшеничний
Факт ексклюзивності театралізованого одруження у Дубенському замку підтверджує начальник управління культури та туризму Рівненської облдержадміністрації Любов Романюк:

У Дубенському замку створили казку для наречених 5
«Дубно – третє місто в області, де прижився проєкт «Шлюб за добу». Але Державний історико-культурний заповідник м.Дубна – це єдине місце, де він відбувається у романтичній атмосфері Тронної зали, де чудова акустика, з історичними постатями, і де свої акторські здібності демонструє власне прекрасний колектив установи, який, здається, може реалізувати будь-які мрії»
У Дубенському замку створили казку для наречених 6
«Проєкт «Шлюб за добу» у театралізованому стилі будемо надалі удосконалювати, щоб він став довершlass=еним як у художньому, так і в естетичному плані», – каже директор Заповідника Леонід Кічатий
Залишається лише привітати колектив Заповідника і його керівника з досягненням чергової амбітної мети, а тих молодих людей, які у майбутньому виявлять бажання поєднати свої закохані серця, – запросити у наш древній замок, щоб ця подія залишилась у їхній пам’яті назавжди.

У Дубенському замку створили казку для наречених 7
У Дубенському замку створили казку для наречених 8
У Дубенському замку створили казку для наречених 9

Більше про цю ексклюзивну подію у нашому відео.



P.S.
Колектив Заповідника дякує за постійну співпрацю Дубенському коледжу культури й мистецтв РДГУ в особі його директорки Оксани Григорівни Волошиної. Для презентації проєкту «Шлюб за добу у Дубенському замку» студентки 3-го курсу (спеціальність «Дизайн») Анастасія Мулик та Жанна Янішин під керівництвом викладачів Г.М. Конончук та Д.М. Бондарчук-Демиди зробили чудову зачіску та бездоганний мейкап для образу князівни.
Окрема подяка за плідну співпрацю відділу культури та туризму Дубенської міської ради та міському будинку культури.

Також дякуємо за медовий десерт «Вітамінка» – солодкий дарунок для молодят від майстрині з с. Малі Сади Віри Прокоп’юк.

Бажаємо усім нам успіхів!

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ