Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

З Міжнародним днем музеїв

В Дубенському замку відзначили Міжнародний день музеїв

Колектив Державного історико-культурного заповідника м. Дубно відзначив своє професійне свято – Міжнародний день музеїв.

Музейну тему не віднесеш до переліку трендових у нашій державі. Довести протилежне – актуалізувати, піднести її значимість вже не один рік вперто, терпляче й успішно намагається колектив Державного історико-культурного заповідника м. Дубна. Адже у галузі культури і збереження історичної спадщини саме музейні працівники є повпредами України не лише на рідних теренах, але й далеко за її межами. І у цій шляхетній справі колективу Заповідника є чим пишатись.

З Міжнародним днем музеїв 2
18 травня, у Міжнародний день музеїв, під білим шатром на замковому подвір’ї, де зібрався весь колектив Заповідника, директор установи Леонід Кічатий у своєму вітальному слові озвучив статистику, яка не може не тішити кожного із нас. У 2019 році історико-культурний комплекс Заповідника відвідали туристи з 23 країн світу, у період пандемії це число зросло до 26, а вже у 2021 році, коли діяльність заповідника ще не набрала максимальної потужності, – у Дубенському замку побували туристи з 19 країн світу.
«Головне побажання у свято для кожного з нас – бути музейниками!», – звернувся до колективу Леонід Кічатий. І пояснив значення цих слів: «Адже дуже непросто – бачити золото, срібло, платину та коштовні речі і бути при цьому байдужим до всіх цих спокус. І робити щодня свою звичну справу: поповнювати музейні експозиції, зберігати їх, примножувати історичні надбання, приділяючи цій справі багато часу, вміння і професіоналізму».
Крайні три тижні, як зауважив керівник установи, були особливо напруженими у сенсі підготовчих робіт до проведення важливих суспільно-політичних заходів на Рівненщині, найбільш помітним серед яких був День Європи у Дубенському замку. Тож у день професійного свята він висловив надію, що центральні органи законодавчої та виконавчої влади зрештою зрозуміють, що музейні працівники формують фундамент Української держави, і належним чином оцінять їхню діяльність.

З Міжнародним днем музеїв 3
Вітаючи колектив з професійним святом, міський голова Дубна Василь Антонюк висловив впевненість, що невдовзі Заповідник отримає довгоочікуваний статус національного, адже він його заслужив багаторічною плідною працею у справі збереження і примноження культурно-історичної спадщини нашого народу.

З Міжнародним днем музеїв 4
Цьогорічне професійне свято музейних працівників відзначається під гаслом «Майбутнє музею», що означає переоцінку, переосмислення його цінностей та завдань. «Державному історико-культурному заповіднику м. Дубна над цим довго задумуватись немає потреби, – звернулась до колективу у своєму вітальному слові начальник у правління культури і туризму Рівненської облдержадміністрації Любов Романюк. – Адже це майбутнє ви демонструєте вже сьогодні, і є прикладом для своїх колег не лише на Рівненщині, а й сусідніх областей у тому, як потрібно розвивати музейну справу».
Обласна чиновниця нагородила почесними грамотами облдержадміністрації заступника директора Заповідника з наукової частини Надію Любецьку, завідувачку відділу фондів Еліну Посільську, голову профспілкової організації установи Тетяну Павлову, грамотами обласного управління культури і туризму ОДА – завідувача реставраційної майстерні Романа Чернишевського та реставратора Василя Станіславчука.

З Міжнародним днем музеїв 5
З Міжнародним днем музеїв 6
З Міжнародним днем музеїв 7

Доєднались до теплих вітань і щирих побажань з врученням відзнак з нагоди професійного свята голова Дубенської районної ради Віктор Ковальов, заступник голови Дубенської райдержадміністрації Тарас Чигринюк. Директор Заповідника Леонід Кічатий відзначив подяками працю своїх працівників, а також ветеранів музейної справи, які нині на заслуженому відпочинку – Тамару Дмитренко і Сергія Гаврилюка.

Святкового настрою колективу Заповідника додав виступ духового оркестру Вербської територіальної громади.

З Міжнародним днем музеїв 8
З Міжнародним днем музеїв 9
З Міжнародним днем музеїв 10

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ