Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Волинь туристична

Заповідник Дубна став співорганізатором міжрегіонального форуму «Волинь туристична»

Тема об’єднання історичної спадщини Великої Волині не нова, тому за останні роки до неї повертались неодноразово. І ось зроблено перший практичний крок на державному рівні у питанні регіональної співпраці у туристичному секторі. 24 червня 2021 року в стінах Дубенського замку відбувся міжрегіональний туристичний форум «Волинь туристична», який зібрав фахівців і зацікавлених людей з 5 регіонів Західної України.

Заступник голови РОДА Сергій Гемберг
«Основна мета форуму – створення постійно діючої платформи, на якій би народжувались спільні туристичні продукти, що пов’язували б 5 областей Західної України в темі Великої Волині туристичної», – розповів модератор форуму, заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг
Міжрегіональний форум Волинь туристична 2

Міжрегіональний форум Волинь туристична 3
Адже жоден адміністративно-територіальний устрій не може перекреслити історичне коріння, яке пов’язує представників Рівненщини, Волинської, Тернопільської, Житомирської та Хмельницької областей у єдиній Великій Волині.
«Дуже добре, що ми сьогодні зібрали декілька областей, щоб поговорити про розвиток регіонів, в тому числі про історичну спадщину, і що ця зустріч відбувається саме в такому унікальному місці як Дубенський замок. Воно є свого роду еталонним. Вважаємо за потрібне організувати замкову спільноту, у якій би всі, хто опікується замками в Україні, їздили б один до одного в гості, переймали б кращий досвід» – висловила свої наміри голова Державного агентства розвитку туризму України Мар’яна Олеськів
Міжрегіональний форум, організаторами якого стали Рівненська облдержадміністрація, обласне управління культури і туризму та Дубенський заповідник, пройшов у форматі організаційно-діяльнісної платформи «Волинь туристична». Його учасники (керівники обласних та районних адміністрацій, ОТГ) напрацювали конкретні кроки у створенні туристичного продукту, який буде затребуваний не лише вітчизняним, але й іноземним туристом.

Була вироблена дорожня карта, яка допоможе системно працювати у спільному проєкті

Міжрегіональний форум Волинь туристична 4
Після презентацій кожної з областей свого туристичного потенціалу, відбулась робота у групах з напрацюванням конкретних практичних кроків довгострокової стратегії об’єднання історичної спадщини Великої Волині і розробкою спільних туристичних маршрутів Волинського регіону. У цьому учасникам форуму допомогли представники Волинської бізнес-школи при Острозькій академії (керівник Олексій Губанов), які є професіоналами у плані модерації. Так була вироблена дорожня карта, яка допоможе системно працювати у спільному проєкті.

Олексій Губанов
Заступник міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк, яка теж відгукнулась на запрошення взяти участь у форумі, вважає, що платформа «Волинь туристична» має загальнодержавне значення і додає:
«Процес створення туристичних маршрутів перш за все залежить від інфраструктури на місцях і від бажання місцевої влади займатись цією справою. Потрібне також розуміння, які об’єкти будуть цікаві туристу. Це і є механізм формування туристичних маршрутів. Далі ми будемо бачити, що найбільш цікаво для туриста, відповідно можливе деяке коригування. Але для початку потрібно сформувати по всій Волині ті маршрути, які будуть економічно найпривабливішими»
Лариса ПетасюкКрайня праворуч – голова ДАРТ Мар’яна Олеськів. Друга праворуч – заступник міністра культури та інформаційної політики України Лариса Петасюк.

Від поважних гостей, для яких після форуму була організована екскурсія, було приємно почути високу оцінку одного з найпривабливіших туристичних магнітів історичної Волині – Дубенського замку.

Більше про міжрегіональний туристичний форум дізнавайтесь з відео:

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ