Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Зустріч керівництва заповідника з підприємцями міста Дубно

У палаці князів Любомирських відбулася зустріч керівництва заповідника з підприємцями міста Дубно

9 лютого 2021 року у зеленій залі палацу князів Любомирських відбулась зустріч керівництва Державного історико-культурного заповідника м. Дубно з підприємцями-орендарями приміщень історичних та архітектурних пам’яток, які знаходять на балансі Заповідника.

Темою для розмови став Закон України №157 «Про оренду державного та комунального майна», який набрав чинності 1 лютого 2020 року. У червні минулого року з’явилась відповідна постанова Кабінету міністрів України, яка врегульовую порядок дії вищеназваного закону. Підприємці отримали роз’яснення з приводу основних положень нових законодавчих актів та отримали відповіді на питання, які пов’язані з орендою державного майна.

Заповідник був і залишається балансоутримувачем

Зустріч підпріємців 2 Відкриваючи зустріч з підприємцями, директор Дубенського державного історико-культурного заповідника Леонід Кічатий підкреслив, що, не зважаючи на окремі інсинуації, Заповідник був і залишається балансоутримувачем памяток історії та архітектури місцевого на національного значення. Такий порядок визначений постановою Кабінету міністрів України №444 від 14.06.1993 року «Про Дубенський історико-культурний заповідник Рівненської області».
«Ми продовжуємо працювати з вами на договірній основі, а орендна плата, як і кошти, які Заповідник отримує від туристів, котрі відвідують замок, використовуються суто на відновлення пам’яток», – зауважив керівник установи
Леонід Кічатий також подякував присутнім підприємцям за сумлінне та відповідальне ставлення до виконання договірних зобов’язань. Не зважаючи на складнощі у роботі, пов’язані із запровадженням карантину, на сьогодні боргів зі сплати оренди немає.

Обговорили зміни у законодавстві

Керівництво Заповідника неодноразово зверталось до відповідних обласних інстанцій та Міністерства культури України з приводу створення більш сприятливих умов для підприємців, які орендують пам’ятки культури. У взаємостосунках між власником пам’яток та орендарями був період, коли останнім держава компенсувала витрати на ремонт та відновлення приміщень. Згодом ці нарахування були скасовані. Однак Заповідник наполягав і наполягатиме на тому, аби законотворець ухвалював акти, які б дозволили спільно з підприємцями робити взаємовигідні кроки – поліпшувати умови праці для орендарів і водночас утримувати у належному стані історичні пам’ятки.

У новому Законі «Про оренду державного та комунального майна», який набрав чинності 1 лютого 2020 року, ці пропозиції частково враховані, зокрема, в частині зарахування витрат підприємців на ремонт історичних об’єктів в орендну плату. Механізм дії цього закону закріплений постановою Кабінету міністрів України, прийнятою у червні 2020 року.

Зустріч підприємців 3

Головний бухгалтер установи Віталій Корнійчук та провідний бухгалтер Юрій Ковальчук роз’яснили підприємцям основні положення нового закону, відповіли на питання, які виникли у присутніх підприємців.
Директор Заповідника Леонід Кічатий також проінформував орендарів про створення на базі установи бригади швидкого реагування, у складі якої є енергетик, сантехнік та інші спеціалісти. Вони допомагатимуть орендарям вирішувати проблеми господарського характеру. З огляду на таку взаємодію, обговорили питання комунікацій із Заповідником.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ