Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку

Заповідник міста Дубно відвідав Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк

18 березня Державний історико-культурний заповідник м.Дубно відвідав Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк. Це був перший офіційний візит Генерального Консула до м.Дубно і у Заповідник зокрема.

Під час візиту на Рівненщину Славоміра Місяка супроводжували консул Генерального Консульства Республіки Польща у Луцьку Пьотр Урбановіч, заступник голови Рівненської облдержадміністрації Сергій Гемберг, начальник управління культури та туризму РОДА Любов Романюк, начальник відділу охорони історико-культурної спадщини цього ж управління Юрій Калітинський

енеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк 1
енеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк 2
енеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк 3
енеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк 4

Продовжуємо плідну співпрацю та реалізацію спільних українсько-польських проєктів та програм

Під час зустрічі з колективом директор Заповідника Леонід Кічатий ознайомив поважних гостей зі структурою та основними напрямками діяльності установи, розповів про співпрацю з польськими містами та громадами – гміни Котунь (пол. Kotuń) та міста Гнєв (пол. Gniew). Керівник установи підкреслив, що реалізація спільних українсько-польських проєктів та програм щороку приносить вагомі результати, які зміцнюють дружні стосунки між державами, сприяють популяризації та взаємозбагаченню культурних цінностей братніх народів.
«Показовою у плані практичної допомоги з боку польських колег виглядає наша співпраця з пожежниками, – відзначив Леонід Кічатий. – У рамках реалізації проєктів UNESCO наші польські друзі передали в Україну 13 пожежних автомобілів. У 525-у річницю Дубенського замку автопарк Заповідника поповнився пасажирсько-вантажним мікроавтобусом, який теж за свої кошти придбали наші польські колеги. А кілька днів тому ми отримали з м.Гнєв ще один вкрай необхідний для нас механізм – електрично-гідравлічний підйомник»
Серед високоповажних гостей, які відвідували Заповідник у рамках міжнародної співпраці, Леонід Кічатий відзначив особливий внесок у розвиток дружніх українсько-польських відносин депутата Європарламенту від Польщі Яна Козловського, який вклав у цю справу свою душу і серце.

Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку вважає свій перший приїзд до Дубна і у Заповідник візитом ввічливості

Генеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк, який був призначений на цю посаду 1 серпня 2020 року, вважає свій перший приїзд до Дубна і у Заповідник візитом ввічливості. У ході візиту вдалось обговорити плани щодо подальшого розвитку дружніх стосунків та культурних контактів між Україною та Польщею та містами-побратимами.
«Найперше ми обговорили тему створення на базі колишнього краєзнавчого музею по вулиці Шевченка,10 у м.Дубно українсько-польського культурного центру імені відомого польського просвітителя, історика, економіста Тадеуша Чацького. У наших спільних планах участь у багатьох культурно-мистецьких заходах, які відбуватимуться у Дубні», – поділився планами співпраці Славомір Місяк
Вже незабаром буде створена спільна робоча група, яка розроблятиме і втілюватиме у життя концепцію українсько-польського культурного центру імені Тадеуша Чацького.

енеральний Консул Республіки Польща у Луцьку Славомір Місяк 5
І, звичайно, для гостей Заповідника традиційно була організована цікава оглядова екскурсія виставковими залами Дубенського замку.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ