Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Фестиваль, як туристичне намисто

Фестиваль, як туристичне намисто Дубенського замку

Обласний фестиваль «Мандруй Рівненщиною», який відбувся минулої неділі в Дубенському замку, зі своєю основною місією справився на відмінно. Організатори заходу для презентації туристичних продуктів, культурного та гастрономічного регіонального потенціалу об’єднали всі райони області в особі територіальних громад. Тим самим зробили ще один вагомий крок на шляху творення для Рівненщини іміджу туристичної перлини.

Фестиваль, як туристичне намисто 2
«Ідея проведення фестивалю виношувалось давно, – розповів заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг. – І ось сьогодні реалізувалась у туристично-гастрономічний фестиваль «Мандруй Рівненщиною». Переконаний, що це початок гарної традиції. Усі райони презентують власні туристичні дестинації, різні крафтові продукти, народні ремесла, самобутні творчі колективи».
Фестиваль, як туристичне намисто 3
Дубенчани та гості міста, які завітали до замку на фестиваль, отримали чудову нагоду продегустувати крафтові смаколики, придбати авторські сувеніри, стати учасниками майстер-класів із кулінарії та народних промислів, послухати автентичний спів найкращих творчих колективів.

Фестиваль, як туристичне намисто 4

Фестиваль не лише туристичний, а й гастрономічний

Пофестивалили на славу! Замковий двір був заставлений наметами, зазирнувши до яких, чи не кожен із відвідувачів фестивалю ставав потенційним туристом Рівненщини зі знанням її гастрономічних маршрутів. У цьому ж процесі залучили й головну фестивальну сцену, де презентували туристичні продукти, локації та проєкти.

Фестиваль, як туристичне намисто 5
«Сучасний турист хоче неймовірних емоцій, драйву, адреналіну, і нам є що йому запропонувати, – афішує свій продукт менеджерка туристичного центру «Бурштинові копальні» зі смт Клесів Ірина Якубович. – Сафарі на квадроциклі – це не лише подорож бурштиновим шляхом, а ціла експедиція: катання зачарованим лісом, спуск у затоплений кар’єр і екзотична поїздка місцями колишнього видобутку бурштину».
Фестиваль, як туристичне намисто 6
Традиційну кухню, яка є сьогодні на Рівненщині та передається з покоління в покоління, пропагувала керівниця проєкту «Кулінарна спадщина Рівненщини» Олена Хмельник із Рівного:
«Якщо ви приїжджаєте в будь-який регіон, щоб не лише щось цікаве побачити, але й посмакувати тамтешню кухню, ми пропонуємо вам спробувати автентичні страви рівненського краю. Зокрема, скуштувати мацик».
Фестиваль, як туристичне намисто 7

Унікальний туристично-інформаційний центр

Невіддільною частиною туристичного потенціалу не лише Дубенського замку, а й Рівненщини в цілому стало офіційне відкриття туристично-інформаційного центру. Унікальність його в тому, що він єдиний в Україні популяризує культурні шляхи Ради Європи. І один із найбільш популярних – Via Regia. Цей маршрут, протяжністю 4,5 тис. км, об’єднує 8 країн Європи й вже існує понад 2 тисячі років. Відтепер працівники туристично-інформаційного центру зможуть розповісти туристам про всі історико-культурні принади не лише нашого регіону.
«Проєктом охоплено 11 міст у 5 областях України. І Рівненщина – лише одна з туристичних принад, які відкриває сьогодні центр, – каже завідувач відділу туризму, менеджменту та інвестицій Заповідника Дубна Микола Мандзюк. – Відкриття туристично-інформаційного центру в Дубенському замку дозволить популяризувати весь маршрут якісно та ефективно».
Фестиваль, як туристичне намисто 8
Фестиваль «Мандруй Рівненщиною» подарував ще одну, далеко не зайву, можливість пізнати для кожного з нас свій край, його неповторні за колоритом куточки, нагадати про неймовірний туристичний потенціал Рівненщини.
«Кожен учасник і гість фестивалю «Мандруй Рівненщиною» для нас як туристична намистинка, і наше завдання – зібрати їх у гарне намисто та згодом показати його у всій красі нашим туристам, – висловлює свою думку про захід директор Заповідника м. Дубна Леонід Кічатий. – Адже туристичний потенціал Рівненщини надзвичайно потужний та різноманітний, і щоб його реалізувати ми маємо усі разом об’єднатись під гаслом: «Туризм – важлива галузь економіки держави!»
Фестиваль, як туристичне намисто 9
Детальніше про фестиваль у відео:

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ