Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Hope: У замку представлені фотографії, які побачили представники 29 країн

Hope: У замку представлені фотографії, які побачили представники 29 країн

17 фотографів зі всього світу, з яких 8 – українські, світлини на військову та вільну тематику – це про Міжнародну фотовиставку «Hope (Надія)», яку вчора, 4 жовтня, відкрили в Дубенському замку. Майстри своєї справи з України Польщі, Греції, Іспанії, Італії, Кореї, Китаю, Люксембурга, США, Франції, Хорватії показали реальний світ на цьому вернісажі.

Я завжди кажу, що фотографія один із найпростіших методів культурної дипломатії, бо розповісти світові про щось найлегше через фото. Тому що говорити треба багато, а людина слів не зрозуміє. А у світі – до війни багато не знали, що Україна – це окрема, незалежна держава, – зазначив куратор Олександр Харват. – До мене звернулись із Південної Кореї, щоб зробити мою виставку. Я їм запропонував зробити виставку кількох українських фотографів, щоб показати не нейтральну тему, а наслідки російської агресії в Україні.



Фотографи з Рівного, Дніпра, Києва, Харкова надали фотографії, а корейці своїм коштом їх видрукували та зробили каталог, назвавши його «Rivne International Photo Exhibition». До світлин українських авторів спеціально додали різножанрові фото закордонних майстрів, щоб показати контраст – що робиться в Україні та мирне життя. І вперше продемонстрували світлини на зустрічі Міжнародної федерації фотомистецтва в Іспанії. На ній же придумали українсько-корейський прапор з автографами професіоналів із 29 країн.


На відкритті виставки також були присутні фотографи Сергій Дармокрик з Америки, Олександр Ігнатьєв із Миколаївщини, Галина Вокальчук та Марина Долганова з Рівного. Пані Галина, ділячись своїми враженнями, розповіла історію про знімкування Ірпеня майже відразу після деокупації з одним з авторів фотографій на виставці, чим додала чуттєвості заходу.



Такі ж продубльовані світлини представлять на Міжнародному фотофестивалі в Південній Кореї який триватиме з 7 по 22 жовтня.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ