Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Художник Віктор Гвоздинський

Художник Віктор Гвоздинський у Дубенському замку показав Україну на картинах

Виставка, що відкрилась у зеленій залі Дубенського замку 18 серпня 2021 р., присвячена 30-й річниці Незалежності України. Невипадкова її назва – «Моя Україна». Саме в цей період, напередодні відзначення історичної для нашої держави події, коли вшановуються її суверенні надбання і демократичні завоювання, – колектив Заповідника вважає обов’язком показати доленосні державотворчі процеси мовою культури та мистецтва.
«Виставка, яку ми сьогодні презентуємо, ще раз підкреслює головний меседж кожного свідомого українця: наша Україна – найпрекрасніша держава у світі», – звернувся до присутніх, відкриваючи презентацію, директор Заповідника м. Дубна Леонід Кічатий.
Художник Віктор Гвоздинський 2
Творчість рівненського художника-живописця Віктора Гвоздинського насправді зображає те, чим жила і живе Україна усі ці 30 незалежних років. І хоч у виставковій залі представлена лише незначна частина творчого доробку майстра акварелі, все ж кожен, хто споглядає його картини, відчуває тісний зв’язок художника з рідною землею, з її народом та його традиціями. І це найпотужніший лейтмотив його творчості.

Художник Віктор Гвоздинський 3

Роботи художника десятки разів експонувалися в Україні та за кордоном

За плечима живописця і графіка 30 персональних виставок в Україні та 8 міжнародних. Творчість Віктора Гвоздинського доволі різнопланова, і все ж домінують такі жанри образотворчого мистецтва як пейзаж, а також декоративне мистецтво. Майстер досконало володіє технікою акварелі, що надає його творам поетичної емоційності. Пейзажі рідного краю вирізняються гармонійним поєднанням архітектури та краєвидів Полісся і Поділля, милують око карпатські мотиви живопису.

Художник Віктор Гвоздинський 4
Понад 100 робіт художника знайшли своє почесне місце в галереях та музеях багатьох міст. А ще вони будуть експонуватись у художній галереї духовного центру, що створюється нині в Зарваниці.
«Велика Волинь і Дубно зокрема, – то унікальні історичні пласти, надто вагомі як для країни в цілому, так і для мене, як художника, – сказав лаконічно Віктор Гвоздинський. – Тому для мене велика честь презентувати свої картини в легендарному Дубенському замку».
Художник Віктор Гвоздинський 5
Оцінку творчості живописця, його людських чеснот присутні почули від начальника відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ Дубенської міської ради Ерни Шевчук. Високий професійний рівень живопису свого колеги відзначив дубенський художник-аквареліст Анатолій Казмірук.

Художник Віктор Гвоздинський 6
Однак, недарма народна мудрість звучить: краще один раз побачити, аніж надцять разів почути. Або ж прочитати. Тому – мерщій у Дубенський замок, аби й самому насолодитись талантом Віктора Гвоздинського. Адже його виставка затрималась у нас лише на місяць.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ