Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Андрій Садовий відкрив для себе Дубенський замок

Мер Львова Андрій Садовий відкрив для себе Дубенський замок

21 серпня мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у Facebook поділився враженнями від подорожі Українським Поліссям. За доброю традицією щороку у серпні уся сім’я подорожує різними куточками України. Цього разу подружжя Садових разом із дітьми відвідали поліський край та Дубенський замок, куди вони завітали на зворотньому шляху.

Андрій Садовий відкрив для себе Дубенський замок 2
Нинішня поїздка була особливою: 19 серпня Андрій та Катерина відзначили 20-у річницю весілля, і в цей же день голова міста Львова відсвяткував свій 53-й день народження.
Сподіваємось, що ця подорож запам’ятається Садовим не лише чудовими природними ландшафтами незайманого Полісся, але й відкриттям Дубенського замку, куди вони завітали на зворотньому шляху. Зважаючи на те, що у колишньому князівському маєтку гості зі Львова побували вперше, екскурсія, яку провів завідувач відділу історії Заповідника м.Дубна Юрій Пшеничний, викликала у них жвавий інтерес.

Андрій Садовий відкрив для себе Дубенський замок 3
Залишаючи замок, Андрій Садовий, поділився враженнями від побаченого:
«Мені приємно, що ви надаєте великого значення відновленню та реставрації палаців. Музейні експозиції приємно вражають. Найбільший інтерес у мене викликала зала, у якій експонуються ікони (йдеться про оновлену виставку «Скарби наші духовні»- прим.авт.). Вразила «Тайна вечеря» – унікальний твір, копію якого хотів би замовити. А ще нам з дружиною сподобались орнаменти українських вишиванок у музеї. Вони чудові! Знаю, що у колективу великі плани до 530-ї річниці замку. Бажаю усім задумам здійснитись!»
Гості зі Львова у цей день також побували на Дубенському форті. Андрій Садовий висловив жаль з приводу руйнації унікальної історичної пам’ятки, яку, на його думку, необхідно передати на баланс Міністерства культури та інформаційної політики України, створивши єдиний в Україні музей Першої світової війни.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ