Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Мистецькі мотиви

«Мистецькі мотиви» презентували у Дубенському замку

У Дубенському замку випускники різних років Дубенського фахового коледжу культури і мистецтв РДГУ презентували своє образотворче мистецтво на виставці «Мистецькі мотиви». Живопис, який експонується у зеленій залі, – їхні дипломні роботи.

Виставка, яка була започаткована 2006 року, стала уже традиційною, щорічною. Завдяки їй громада Дубенщини, численні туристи, які щороку відвідують Заповідник, отримують естетичне задоволення від творчості талановитих юних художників.

Мистецькі мотиви 2

Мистецькі мотиви 3

«У кожній з картин закладена вагома праця як викладача, так і студента», – зауважила, відкриваючи виставку, директорка коледжу Оксана Волошина. – І від нас велика подяка Заповіднику, який сприяє донесенню до широкого загалу результатів цих творчих зусиль – пошуку і вдалих знахідок у царині образотворчого мистецтва»

Мистецькі мотиви 4

Чому виставка отримала назву «Мистецькі мотиви»?

«Тому що тематика її дуже широка за жанрами: від пейзажів та натюрмортів – до сюжетного живопису на теми міфології, фольклору, а також картин патріотичного змісту», – розповіла присутнім голова циклової комісії викладачів спеціальності «Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво і реставрація» коледжу Ірина Талах. – У кожному з художніх полотен відчуваються емоції та душа майбутніх митців. Вдивіться уважно у ці картини і ви у цьому переконаєтесь…»


Виставка – підсумок отриманих знань та навиків студентами протягом усього періоду навчання і свого роду заявка на майбутнє: чи зможуть випускники навчального закладу з давніми славними традиціями знайти себе у сфері мистецтва, утвердитись, зробити собі ім’я

Мистецькі мотиви 5
Мистецькі мотиви 6
А поки що цьогорічні випускники коледжу на відкритті виставки дякують своїм наставникам за науку і… цитують їх: «Кажуть, що час не той, кажуть – люди не ті. На те є ми – люди мистецтва, художники, щоб робити цей світ кращим». Четвертокурсниця коледжу Ольга Куцак з цим меседжем йтиме власним професійним шляхом
Затишну творчу атмосферу на відкритті виставки живопису підсилили кілька інструментальних творів у виконанні баяністів навчального закладу.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ