Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

«Річ у тім 2.0» у Дубенському замку

«Річ у тім 2.0» у Дубенському замку

Ця болюча тема висвітлювалась дозовано або замовчувалась взагалі. І лише за останні роки світова громадськість заговорила на повен голос про проблематику насильства в сім’ї як про небезпечний соціальний фурункул на тілі суспільства. Відтепер щороку з 25 листопада до 10 грудня протягом глобальної акції «16 днів проти насильства» організації, державні структури та всі небайдужі громадяни активізують свої зусилля у боротьбі з гендерно зумовленим насильством.

У рамках акції торік з ініціативи Міністерства внутрішніх справ України в співпраці з Офісом віцепрем’єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції та за підтримки Фонду ООН у галузі народонаселення, ООН Жінки та UNOPS вперше відбулась виставка «Річ у тім».

Її назва – це гра слів, яка об’єднує концепцію виставки. На ній представлені 16 реальних побутових предметів, які використовувались як знаряддя насильства, а мовний зворот пояснює її проблематику: «річ у тім, що домашнє насильство ближче, ніж здається», «річ у тім, що люди, які пережили насильство, бояться про це говорити», «річ у тім, що кривдники не вважають себе кривдниками» тощо. Усі предмети, до речі, узяті з реальних справ та кримінальних зведень Міністерства внутрішніх справ України.

У 2021 році кампанія отримала своє продовження у форматі виставки «Річ у тім 2.0», і цього разу до розробки сюжетів залучили відомих українців, серед яких вчені, музиканти, актори, відомі ведучі.

25 листопада виставка експонувалась у Рівному, а 1 грудня її презентація відбулась у Дубенському замку. В обговоренні актуальної проблематики взяли участь т.в.о. начальника Дубенського районного відділу поліції Сергій Савран, заступник голови Дубенської РДА Ірина Кружайло, начальник сектору ювенальної превенції Дубенського районного відділу поліції Юлія Пасічник, директор департаменту соціальної політики Рівненської ОДА Роза Слободенюк, координатора руху «Зе!Жінки» у Дубенському районі Людмила Биць, заступник директора Заповідника м. Дубна Надія Любецька.

«Наше головне завдання у боротьбі з насильством у сім’ї – не бути байдужими», – висловила думку під час відкриття виставки начальник Головного управління Національної соціальної сервісної служби у Рівненській області, співорганізатор виставки Юлія Шигорева.

У Дубенському замку виставка «Річ у тім 2.0» діятиме до 7 грудня включно, а затим переїде за маршрутом Сарни-Вараш. Мета її організаторів – донести важливу соціальну проблему до кожного району, кожної територіальної громади області з тим, щоб ефективно долати її усіма можливими засобами. 

 

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ