Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

ТІЦ

Туристу на замітку: в Дубенському замку відкрили туристично-інформаційний центр

Сучасний туристично-інформаційний центр Via Regia Ukraine відкрили в Державному історико-культурному заповіднику м. Дубно сьогодні, 3 жовтня, під час фестивалю “Мандруй Рівненщиною”. Знаходиться він одразу при вході в Дубенський замок, аби туристи та гості міста могли швидко й легко знайти ТІЦ.
“Туристично-інформаційний центр у замку — унікальний. Ми не представляємо тут лише Рівненщину, а знайомимо відвідувачів із 5 областями. Над ТІЦ працювали працівники заповідника —­ безпосередньо відділ туризму —­ тому вони розкажуть більше”, —­ зазначив під час відкриття директор установи Леонід Кічатий.
ТІЦ 2

Туристично-інформаційний центр надаватиме гостям міста інформацію про:

  • туристичні об’єкти, локації та “магніти” не лише Дубна та регіону, але й 5 областей шляху Via Regia;
  • логістику та інфраструктуру необхідну для тих, хто подорожує — заклади харчування, проживання, дозвілля тощо;
  • події, заходи, фестивалі локального та регіонального рівня.

ТІЦ 3
Завідувач відділу туризму, менеджменту та інвестицій Микола Мандзюк розповів:
“Відкриття туристично-інформаційного центру стало логічним продовженням дворічної грантової діяльності установи щодо розвитку Великого культурного шляху Ради Європи в Україні. ТІЦ є практичним елементом реалізації проєкту “Via Regia Ukraine ­ культурний та туристичний маршрут Ради Європи в Україні”, який підтримали Український культурний фонд та Державне агентство розвитку туризму. У 2020 році відбувся підготовчий етап та об’єднання культурних закладів, які знаходяться на шляху Віа Регія — створили громадську організацію “Асоціація культурно-мистецьких центрів Віа Регія Україна” з центром у м. Дубно. Цьогоріч значну увагу присвятили розвитку туристичного потенціалу міст та регіонів, які знаходяться на Королівському шляху (перекл. з лат. Via Regia)”.
ТІЦ 4

Відкриття ТІЦу в замку — аргументоване

А також додав, що започаткування туристично-інформаційного центру саме в замку виправдано тим, що він знаходиться на шляху туристичних потоків. Дубенський замок відвідують щороку близько 100 тисяч осіб. Крім того, м. Дубно має чудове логістичне розташування ­ практично посередині між західним кордоном України та Києвом на транспортній магістралі Е-40 (Київ-Чоп), що збігається з українською частиною Великого культурного шляху Ради Європи в Україні.

ТІЦ 5
Заступник голови Рівненської ОДА Сергій Гемберг, начальник управління культури і туризму Рівненської ОДА Любов Романюк та голова Дубенської РДА Всеволод Пекарський для роботи ТІЦ вручили цінні подарунки.

ТІЦ 6

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ