Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Шевченківські дні

У древніх мурах Дубенського замку звучало пророче слово Тараса Григоровича Шевченка

Державний історико-культурний заповідник міста Дубна долучився до проведення Шевченківських днів цікавим культурно-освітнім заходом «Благословенні ви – сліди, не змиті вічності дощами». На гостину, присвячену пам’яті українського Пророка, до Заповідника завітали школярі та педагоги Дубенської ЗОШ №6.

Шевченківські дні 1
«З ім’ям великого українського поета весь світ ідентифікує нашу державу та націю», – такими словами відкрила захід заступник директора Заповідника з наукової частини Надія Любецька. Вона відзначила, що співпраця із навчальними закладами нашого міста у справі популяризації історико-культурної спадщини і збереження пам’яті про видатних українців – є одним з провідних напрямків роботи установи. Тарас Шевченко і є одним із Прометеїв українського народу, яким пишались і пишатимуться багато поколінь наших співвітчизників
Про життєвий та творчий шлях поета юні учасники свята розповіли нестандартно та креативно. Його сценарій передбачав проведення конкурсів та вікторин, у яких школярі демонстрували чудове знання поезії Кобзаря. Це було і декламування загальновідомих, глибоких за змістом рядків, які й нині не втратили своєї актуальності, складання пазлів на тему Шевченкових дум, відображення мовою жестів пісень на слова поета та багато інших конкурсів.

Шевченківські дні 2

У підсумку три команди, на які поділились школярі, набрали чималу кількість балів від журі, котре оцінювало кожен етап конкурсу. Зрештою, переможцями стали усі діти, котрі долучились до проведення свята. Адже у юних серцях, без сумніву, назавжди залишилась часточка творчості геніального поета.

Шевченківські дні 3
Шевченківські дні 4
Шевченківські дні 5
Шевченківські дні 6
Нагородою для школярів-знавців поезії Тараса Шевченка – стали буклети та путівники від Заповідника, а також відвідання краєзнавчої виставки у замку

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ