Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Фотовиставка про бойові будні

У Дубенському замку відкрилась фотовиставка про бойові будні розвідників

130-й окремий розвідувальний батальйон створили у 2015 році та майже одразу залучили до виконання бойових завдань у зоні проведення АТО/ООС на Сході нашої держави. Чергове повернення до місця постійної дислокації позначили непересічною подією: в палаці князів Любомирських Дубенського замку 16 вересня відкрилась фотовиставка про бойові будні розвідників. Ідею створення експозиції світлин бентежної та болісної для нас тематики висловило командування військової частини А-1994. Заповідник Дубна допоміг своїми силами та ресурсами її реалізувати.

Фотовиставка про бойові будні 2
«Для нашого колективу розміщення такої виставки – велика честь, – сказав директор Заповідника Леонід Кічатий. – Адже замок відвідують не лише вітчизняні туристи, але й гості з багатьох країн світу. І ми хочемо, щоб вони знали правду про російсько-українську війну. Про те, що на Сході гинуть наші побратими, про те, що українці – миролюбна і культурна нація, яка ніколи не зазіхала на чуже, а лише подавала руку допомоги іншим державам».
Керівник установи побажав розвідникам перемоги та подарував зображення Покрови Пресвятої Богородиці, яка є захисницею Українського козацтва та усіх воїнів-захисників України.

Фотовиставка про бойові будні 3
На світлинах виставки – будні військових розвідників без прикрас. Це як фотодокумент про те, що відбувається в зоні бойових дій. Дехто з людей у камуфляжі, які прийшли на виставку, впізнають на фото себе, інші – друзів, яких уже з ними немає…

Фотовиставка про бойові будні 4
Старший лейтенант Петро Сойка прослужив у складі батальйону три роки. Звільнився з армійських лав кілька місяців тому. Він зафіксував миттєвості війни на лінії розмежування, які й стали основою для виставки, «фотоуламком російсько-української війни на Сході», як висловився про неї сам автор.

«Неможливого не буває» – так назвали фотовиставку, присвячену військовим розвідникам. І насправді – для цих сильних духом, мужніх чоловіків немає нічого неможливого у виконанні наказів командування, проведенні розвідувальних операцій, переможних дій у боях проти ворога. І підтвердження цьому – слова заступника командира в/ч А-1994 Ігоря Тимчаюка на тлі фотоекспозиції:
«Від імені усього батальйону обіцяю – ні кроку назад, а тільки вперед – до перемоги!»
Фотовиставка про бойові будні 5
Фотоматеріали виставки, які розвідники передали Заповіднику, з 1 жовтня подорожуватимуть навчальними закладами міста. Отож обличчя війни на Сході зможуть побачити сотні дубенських школярів та студентів.

Фотовиставка про бойові будні 6
Пам’ять усіх, хто віддав своє життя за Незалежність України, у цей день у стінах замку вшанували хвилиною мовчання, а учні Дубенського ліцею №1 виконали кілька художніх номерів.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ