Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

У замок приїхав подарунок з Польщі

У замок приїхав подарунок з Польщі

Учора на територію Дубенського замку заїхав мікроавтобус із Польщі. Такий подарунок Заповіднику зробили наші побратими зі замку м. Гнєв.

Можна пригадати, що угода про співпрацю між замками м. Гнєв та м. Дубна була підписана в грудні 2011 року. Дружні стосунки з польськими колегами тривають. Взаємний обмін делегаціями, виставками, спільна участь у реконструкції історичних подій – далеко не повний перелік багаторічної та багатогранної програми міжнародного співробітництва. І ось наші польські друзі, знаючи про потребу Заповідника в транспорті, який би перевозив виставкові експозиції не лише територією України, але й за кордон, а за необхідності міг стати в пригоді в збереженні історичних цінностей під час війни, зробили нам гарний подарунок у вигляді мікроавтобуса Renault Master.

У цьому випадку спрацювали давні контакти з польською стороною колишнього мера Дубна Леоніда Дудка, а також співпраця з нашими партнерами ЮНЕСКО в Польщі. Ян Стручинський та Вінцент Мацієвський зустрілись із власниками замку м. Гнєв – відомою компанією Polmlek і обговорили можливість придбання для Заповідника м. Дубна автомобіля. Невдовзі французький мікроавтобус Renault Master, за якого польські побратими виклали майже 30 тисяч злотих, був готовий до відправки в Україну.

Далі – справа техніки, хоча й нелегка як для жінки. Розмитнити та доправити бус до пункту призначення в місто Дубно доручили члену ЮНЕСКО на Дубенщині Камілі Котвінській, яка впевнено почуває себе за кермом. Голові Вербської територіальної громади довірились не випадково. Адже тільки за останній рік завдяки активній громадянській позиції пані Каміли Вербська громада передала понад 10 автомобілів на потреби ЗСУ.

Окрім мікроавтобуса для Заповідника, Каміла Котвінська та Леонід Дудко домовились у Поморському воєводстві про передачу для наших військовослужбовців позашляховика Land Rover (його наші захисники уже отримали) та 52-місного автобуса. Про це домовились із фірмою «Інвестком» (комунальне підприємство міської ради Гнєва). До речі, попередній автобус IVECO, переданий під час війни цією фірмою Вербській громаді, нині слугує для безплатного перевезення місцевих ліцеїстів на навчання, чим дуже задоволені діти та їхні батьки.

«У цій поїздці до Польщі заступник маршалка Мазовецького воєводства також передав нашій громаді карету швидкої медичної допомоги Mercedes-Benz 2011 року, – розповідає Каміла Котвінська. – Авто повністю оснащене сучасним медичним обладнанням і знаходиться у відмінному технічному стані».

«Цей Mercedes-Benz, зауважу, дорожчий за службовий автомобіль для голови Вербської територіальної громади, який з подачі агенції «Четверта влада» нині активно обговорюється в соціальних мережах, – приєднується до розмови член виконкому Вербської сільської ради Леонід Дудко. – А всім, хто хоче створити з цього негатив на порожньому місці, відповім: депутати сільської ради проголосували за придбання за бюджетні кошти автомобіля в інтересах громади для забезпечення її життєдіяльності та розвитку. І одним з елементів цієї діяльності є підтримка міжнародних партнерських стосунків, які вже сьогодні приносять гарні плоди. Зовсім недавно для своїх потреб Вербська громада отримала уже згаданий автобус IVECO, сміттєвоз і незабаром буде користуватись сучасною «швидкою допомогою». То, які можуть бути після цього розмови про нераціональне використання коштів громади?»

Ефективні результати діяльності голови Вербської територіальної громади підтверджує ще один член виконавчого комітету, директор Заповідника м. Дубна Леонід Кічатий:

«За період великої війни на оздоровленні за кордоном побувало понад 150 дітей від громади. Крім того, Вербська громада першою у нашому краї підписала угоду про співпрацю з громадою смт Веселе в Запорізькій області, яка знаходиться від нас на відстані 1 тис. км. Значна відстань відділяє Вербу і від гміни Котунь. Тому службовий автомобіль, який планує придбати Вербська громада, насправді не є «предметом розкоші», а засобом для ділових поїздок, які принесуть чималу користь місцевим мешканцям. Голова має бути мобільною. І це розуміють місцеві депутати, тому одностайно проголосували «за».

Ще один вагомий аргумент, який переконує в доцільності та ефективності дій керівника громади та рішень місцевих депутатів. Якщо на початку 2022 року Вербська громада справді знаходилась на 31 місці серед 63 малих і середніх громад області за інституційною спроможністю, то на кінець минулого року, коли був оголошений відповідний тендер, серед 19 громад Дубенського району за рівнем власних надходжень Верба вийшла на перше місце.

А повертаючись до потужної допомоги польських друзів різним автомобільним транспортом Україні і Заповіднику м. Дубна зокрема, хочеться щиро подякувати персонально Яну Стручинському, Мацею Чарнецькому, Кшиштофу Лісецькому (Гнєв), Вінценту Мацієвському (Опалене), Яну Козловському (Гданськ), Анджею Кшиштоф’яку (Квідзин), Гжегожу Гуралю (Котунь).

Ви теж наближаєте нашу Перемогу!

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ