Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Міжнародна робоча зустріч

Українсько-польська співпраця між Заповідником міста Дубно та громадою Kotun значно розширила свої масштаби

Директор Державного історико-культурного заповідника м.Дубна Леонід Кічатий називає територіальну громаду Котунь (Kotuń) на чолі з її головою Гжегожем Гуралем (Grzegorz Góral) міжнародним комунікатором з Польщею у варшавському напрямку. Вже очевидно, що міжнародна співпраця між історичною перлиною Волині та громадою Котунь значно розширила свої масштаби і залучає нові регіони як в Україні, так і в Польщі.

Ще одне свідчення цьому – чергова робоча зустріч у стінах Дубенського замку 1 квітня 2021 року, де сторони обговорили перші результати співпраці і майбутні спільні проєкти.

Міжнародна робоча зустріч 2
Наші виставки подорожували два роки Польщею

Незабаром у Дубно повернуться дві виставки – «Революція гідності» і «Добровольці нескореної України», які подорожували два роки Польщею. Директор Заповідника Леонід Кічатий подякував Гжегожу Гуралю за те, що він взяв на себе фінансування та переїзд експозицій, популяризував їх благодійну мету.

Виставки, які експонувались у костелах та навчальних закладах Польщі, супроводжувала керівниця Дубенського осередку Української Добровольчої армії ОЛПЗ «Волинь» Валентина Сіньковська. Від неї поляки з перш вуст почули правду про обличчя війни на Сході.

Міжнародна робоча зустріч 3
Валентина Сіньковська, яка також була присутня під час робочої зустрічі, передала низький уклін і подяку колективу Заповідника та Вербській територіальній громаді від командирів добровольчих загонів за проведення благодійної акції «Підтримай українського добровольця!».

Про перспективу співпраці на 2022 рік та святкування 530-річчя Дубенського замку

Міжнародна робоча зустріч 4
Леонід Кічатий та Гжегож Гураль обговорили ряд спільних проєктів, які готові реалізовувати вже в нинішньому році, а також на тривалу перспективу.
«У 2022 році Дубенський замок відзначатиме своє 530-річчя, – наголосив Леонід Кічатий. – Знаючи про традиційні щорічні пленери, організатором яких виступає польська сторона, ми плануємо створити такий проєкт, який дозволить пленеру перебувати деякий час у гміні Котунь, а у період відзначення Дня народження замку переїхати у Заповідник, де до виставки долучаться українські художники. Наш задум полягає ще й у тому, щоб процес створення картин відбувався в режимі он-лайн трансляції, а роботи, які залишаться у нас, ми могли виставити на аукціон, щоб знову-таки підтримати наших добровольців»
«Три в одному» – головні орієнтири 2021 року у співпраці з польською стороною
Головними орієнтирами 2021 року у співпраці з польською стороною Леонід Кічатий вбачає конкретні дати травня. «Найпотужніша з них – 15 травня, День Європи. І це буде «три в одному»: 18 травня – Міжнародний день музеїв, відкриття туристичного сезону і День Європи. Ми хочемо, щоб польська сторона, яка анонсувала приїзд 4-х своїх гмін у Дубенський район, у контексті Дня Європи познайомилась з майбутніми партнерами і започаткована була ця співпраця у Дубенському замку.

У рамках зустрічі ми разом візьмемо участь у відкритті постійно діючої виставки «Скарби наші духовні». І туристичні оператори зможуть пройти по-новому маршруту. До цієї події дуже мало часу, але дуже багато роботи, і я впевнений, що при підтримці заповідника з боку голів ОДА, обласної рад, Дубенської міської ради все відбудеться на найвищому рівні»
«У Заповіднику завжди відчуває себе «як вдома»

Міжнародна робоча зустріч 5
Голова територіальної громади Котунь Гжегож Гураль зауважив, що, буваючи у Дубенському заповіднику, завжди відчуває себе у домашній атмосфері, а головним пріоритетом вважає співпрацю польських громад з територіальним громадами Дубенського району.
«Під час наших перемовин я повідомив пану директору про інтерес гмін Сідлецького повіту до співпраці з громадами Дубенського району, і вже встановлені дати перших організаційних зустрічей»
Гжегож Гураль каже, що розвитку українсько-польських відносин до деякої міри заважають карантинні обмеження та локдауни. Однак ніхто не збирається відмовлятись від своїх намірів
«Ще одна мета нашої співпраці – обмін дитячими і молодіжними делегаціями Дубенщини та гміни Котунь у сфері культури, проведення спільних науково-освітніх конференцій. Ми також детально обговорили організацію майбутніх пленерів.
Що вдасться з цього реалізувати – залежатиме від ситуації з пандемією. Але планувати конче потрібно, адже має наступити момент, коли карантинні обмеження в наших країнах скасують і запрограмовані заходи обов’язково будуть реалізовані»
Директор Заповідника Леонід Кічатий назвав плани співпраці з польською стороною «наполеонівськими». І хоч сказано це було образно, проте масштаб і обсяг вимріяних проєктів справді вражає. І, якщо на заваді друзям-партнерам не стануть надзвичайні обставини,- задумане обов’язково стане реальністю.

Більше про міжнародну робочу зустріч у Заповіднику дізнавайтесь з відео:

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ