Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

В Овручі обговорили маршрути співпраці

В Овручі обговорили маршрути співпраці громади та Заповідника Дубна

Минулих вихідних Овруч відзначив своє 1075-річчя. Бажаними гостями на Дні народження славного міста на Житомирщині були директор Державного історико-культурного заповідника м. Дубно Леонід Кічатий, керівник Тернопільтаського обласного відділення міжнародного центру впровадження програм ЮНЕСКО Віталій Семенюк та представник ЮНЕСКО в Дубні Леонід Дудко, які приїхали на запрошення міського голови Овруцької територіальної громади Івана Коруда.

В Овручі обговорили маршрути співпраці 2

Маршрути співпраці Заповідника та громади

Хоч програма святкування була насиченою та різноманітною, все ж сторонам вдалось знайти час і можливість обговорити маршрути співпраці на найближчий період. Найперше стосується вона участі в спільному проєкті «Via Regia Ukraine». Адже Житомирська область, як і Рівненська, входять у 5 областей, через які пролягає культурний і туристичний маршрут Ради Європи в Україні. Місто Овруч має свої історико-культурні пам’ятки, яким понад 900 років, і які, безумовно, варто показати туристу.

У співпраці зі Заповідником Дубна та ЮНЕСКО актуальним для Овруча постало питання міжнародної співпраці. Невдовзі місто має відвідати маршалок (голова адміністрації) Поморського воєводства з місією налагодження тісних контактів у різних сферах. Майбутніх партнерів готовий гостинно прийняти Дубенський замок. Керівники Овруцької міської громади та Заповідника також обговорили можливість обміну виставками, розміщення реклами тощо.

В Овручі обговорили маршрути співпраці 3
А День міста вдався на славу. Окрім відкриття пленеру, організатори свята презентували алею майстрів народної творчості, якій, здавалось, не було ні кінця ні краю. Кожен намет танцював, співав і запрошував оцінити вироби місцевих умільців. І подивитись було на що! Родзинкою свята стало відкриття в рамках щорічного міжнародного фестивалю пам’ятника «Поліська пані Картопелька», аналогів якому немає у світі.

Приємні зустрічі

Подібні зустрічі, зазвичай, не обходяться без знайомств із цікавими, непересічними особистостями. Так було і цього разу. Директор Заповідника м. Дубна Леонід Кічатий мав нагоду поспілкуватися з народним художником України, лауреатом Шевченківської премії Михайлом Гуйдою, який гарно відгукується про Дубенський замок, і пообіцяв ще в нинішньому році презентувати в його палаці виставку своїх картин. Запам’яталась також зустріч з ексголовою Верховної Ради України Володимиром Литвином, який приїхав привітати своїх земляків.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ