Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Заповідник, як каталізатор міжнародної співпраці громад

Заповідник, як каталізатор міжнародної співпраці громад

У середні віки Дубенський замок був місцем підписання контрактів. Сплинули сотні літ, і зусиллями Заповідника м. Дубна ця давня і славна традиція поступово відновлюється. У День Європи, який цьогоріч, за ініціативи голови Рівненської ОДА Віталія Коваля, проходив у замку, відбулась унікальна подія в історії міжнародних відносин України та Польщі. Вперше між такою кількістю громад (по 5 з кожної сторони) Дубенського району та Седлецького повіту підписали протоколи намірів про співпрацю. І цей факт красномовно підтверджує: європейські контракти повертаються в Україну саме через Дубенський замок.

Ця думка була озвучена під час зустрічі, яка відбулась 25 листопада в Тронній залі Дубенського замку. Разом із нашими давніми партнерами та друзями громади Котунь Седлецького повіту Мазовецького воєводства Польщі вже традиційно, наприкінці року, ми обговорили календарний план взаємодії та найважливіших заходів на наступний рік. Особливе місце в ньому займатиме подальша співпраця громад у галузі медицини та освіти. Голова Дубенської райдержадміністрації Всеволод Пекарський та голова громади Котунь Гжегож Гураль розглянули можливість приїзду на Дубенщину польської делегації для обміну досвідом роботи в умовах адміністративно-територіальної реформи. Дубенський замок буде гарним місцем для проведення українського-польського діалогу на тему децентралізації.

Заступник коменданта Державної пожежної служби у м. Седльце Вальдемар Ростек, який був у складі польської делегації, готовий посприяти в навчанні дубенських рятувальників в освоєнні пожежної техніки, яка є на озброєнні у їхніх польських колег. У цьому він запевнив начальника Дубенського районного управління Головного управління ДСНС України у Рівненській області Михайла Домарацького.

Окрім цього, на 2022 рік сторони обговорили питання обміну виставками, участі працівників Заповідника м. Дубна у святкових урочистостях із нагоди важливих дат та подій у Польщі. Одним зі спільних проєктів громади Котунь та Заповідника в наступному році є встановлення на польській території інформаційного знаку, який слугуватиме туристу орієнтиром для відвідання Дубенського замку.

«Як завжди Заповідник є каталізатором співпраці в реалізації  проєкту за Програмою транскордонного співробітництва Україна-Польща-Білорусь, – із задоволенням відзначив голова громади Котунь Гжегож Гураль. – Це є запорукою безумовного загального успіху.»

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ