Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Заповідник уклав угоду з козаками

Заповідник уклав угоду з козаками

Із громадською організацією козаків «Дубенська січ», яку очолює Сергій Яковчук, Заповідник м. Дубна співпрацює не один рік. Очільник дубенського козацтва та його побратими постійно серед активних учасників різноманітних патріотичних заходів, які відбуваються не лише на території замку, але й у загальноміському масштабі. Власноруч сформовану виставку виробів декоративно-прикладного мистецтва Сергій Яковчук безплатно передав у фонди Заповідника, чим зробив гарну благодійну справу для усієї дубенської громади. А унікальні речі, виготовлені народними умільцями Дубенщини, вже давно стали окрасою багатьох виставок під час міських свят.

Перспективи плідної співпраці обумовлені в угоді між громадською організацією та Заповідником м. Дубна, яка була підписана сьогодні, 19 листопада. Визначальним пунктом домовленостей між сторонами є підвищення національної свідомості та військово-патріотичного виховання молоді.

На туристичний сезон 2022 року угодою передбачені цікаві спільні проєкти, які мають заінтригувати відвідувачів замку. Окрім зустрічей з молоддю, зйомок фільмів на різну тематику, в планах передбачено проведення на локаціях замку театралізованих реконструкцій подій, пов’язаних із різними періодами форпосту нашої історії.

 Заповідник уклав угоду з козаками.

Реконструкція, як її бачать підписанти угоди, має стати елементом екскурсії Дубенським замком. Тобто, турист, за бажанням, може переміститись у часі, для прикладу, у козацьку добу, ставши безпосереднім учасником штурму фортеці або козацьких змагань.

«Угода, яку ми нині підписали з громадською організацією козаків «Дубенська січ», дозволить нам у рік 530-річчя Дубенського замку рухатись вперед з використанням можливостей грантових проєктів», – підсумував подію директор Заповідника м. Дубна Леонід Кічатий.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ