Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Загальні новини

Книга Диво

Висока музика у Тронній залі Дубенського замку звучала для мужньої 13-річної дівчинки

Історія Марійки Колеснік із села Плоска Дубенського району не перестає нас хвилювати. Ця тендітна, але мужня, сильна духом 13-річна дівчинка після двох операцій на головному мозку, кинула виклик важкій онкологічній хворобі. І нині,всупереч прогнозам, вона радіє життю і почувається щасливою. Саме для неї 7 червня у Тронній залі Дубенського замку звучала висока музика – Нікколо Паганіні, Мирослава Скорика.

Марійка від народження знає таємницю, яка здатна була витягнути її із тенет смертельної темряви

Це непохитна і просто вражаюча віра у власне здоров’я. Після виснажливого двобою з хворобою дівчинка озвучила свій секрет у книжці, яку написала і видала у творчій співдружності з рівненською письменницею Оленою Медведєвою. Книгу назвали «Диво». І якщо ця сповідь Марійки Колеснік потрапить до ваших рук, – обов’язково її прочитайте. Кожен рядок у ній – вистражданий у боротьбі зі смертельною недугою, народжений неймовірною жагою до життя…

7 червня у Дубенському замку Марійка тримала у руках уже другу книгу, видану у співавторстві з Оленою Медведєвою – «Друге диво». Разом з мамою, татом та старшою сестричкою вона приїхала у князівський палац для зустрічі з прекрасним.

Лауреат багатьох міжнародних конкурсів вирішила подарувати Марійці невеликий сольний концерт

Своєю вірою у перемогу над хворобою, життєлюбністю дівчинка вразила Мирославу Которович – відому скрипальку, викладача Національної музичної академії України,заслужену артистку України. Лауреат багатьох міжнародних конкурсів вирішила подарувати Марійці Колеснік невеликий сольний концерт. Адже позитивні емоції – ліки, яких вона найбільше потребує сьогодні.

У цей день у Тронній залі Дубенського замку звучала висока музика – Нікколо Паганіні, Мирослава Скорика. Разом із зірковою скрипалькою чудові інструментальні твори маленькій слухачці та її сім’ї дарували скрипаль Богодар Клименко та гітарист Владислав Індик.

Марійка Колеснік. Мирослава Которович
Мирослава Которович - скрипалька
Хвилююча подія виглядала наче обмін творчими подарунками відомої виконавиці та дівчинки, яка не обділена талантами. У відповідь на віртуозне виконання музичної класики, Марійка подарувала маестро, яка приїхала з Києва, свою книгу «Друге диво», а ще – чудову картину, яку намалювала за один вечір.
– Ми їхали, щоб просто зустрітись з Марійкою – поділилась емоціями після концерту Мирослава Которович. – І те, що ця зустріч відбулась у Тронній залі цього прекрасного замку, для нас – подарунок долі. Виступити в інтер’єрі княжої доби надзвичайно приємно! З радістю дізналась, що Марійка після нашої крайньої зустрічі почала малювати картини і продовжила розповідати свою історію у книгах. А я люблю, коли дитячу творчість можна побачити не у Facedook, а наживо. І для мене за щастя було обмінятись іскрою живої творчої енергії з талановитою особистістю, цією світлою дівчинкою
У книзі «Друге диво» знаходимо такі рядки: «Не варто здаватися навіть тоді, коли немає сили на боротьбу – будь яку й будь з ким. Бо коли зникає сила, ще залишаєшся Ти». У цих словах – секрет перемоги над хворобою Марійки Колеснік.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ