Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Чий замок? Про розвиток Заповідника міста Дубно, співпрацю з містом та Велике будівництво

Чий замок? Про розвиток Заповідника міста Дубно, співпрацю з містом та Велике будівництво


  • Яке майбутнє чекає на Державний історико-культурний заповідник м.Дубна?
  • Чи варто передавати історичні пам’ятки, які знаходяться на його балансі, у власність територіальної громади міста?
Про підводні течії та мотиви цього рішення, а також про долю Тараканівського форту у студії інформаційної агенції «Теза» ведуча програми «Точка зору» Юлія Лісовська розмовляла з директором Заповідника Леонідом Кічатим. Керівник установи не лише розкрив проблеми, які наразі стоять перед закладом, а й розповів, якою має бути співпраця між містом та Заповідником, а також про найближчі плани.

«Точка зору» Юлія Лісовська

Відповідаючи на питання журналістки про ставлення до звернення депутатів міської ради до обласної ради з приводу передачі 26 пам’яток місцевого та національного значення з власності територіальних громад області у власність територіальної громади міста, Леонід Кічатий, зокрема, сказав:
«Ми розглядаємо галузь туризму стратегічно і концептуально. І готові спілкуватись і консультувати на цю тему. Говорити – це наше, а це ваше неправильно. Об’єкти Заповідника – наше, загальне. До його розвитку, до відродження історичних об’єктів може долучитись мешканець Дубна, меценат, благодійник, Заповідник, міський бюджет, обласна рада , державний бюджет. Турист має приїжджати в Дубно і залишати тут кошти. І місто має дбати про створення навколо таких об’єктів відповідної інфраструктури».
Під час інтерв’ю Леонід Кічатий розповів, що на одній з чергових сесій Рівненської обласної ради буде розглядатись питання про виділення коштів для ремонтно-реставраційних робіт у правому крилі палацу князів Любомирських – облаштування бальної, дзеркальної, бенкетної зал.
«У нас є підстави і передумови увійти разом із Острозьким замком та Рівненським краєзнавчим музеєм у загальнодержавний перелік об’єктів культурної спадщини Рівненщини, який фінансується проектом «Велике будівництво», і стати центром європейської інтеграції на трасі Київ-Чоп», – зазначив директор Заповідника
Повністю інтерв’ю директора Державного історико-культурного заповідника Леоніда Кічатого у студії ІА «Теза» дивіться тут

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ