Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Ювілей співпраці європейських країн

Дубенський замок став платформою для відзначення ювілею співпраці європейських країн

Генеральне Консульство Республіки Польща в Луцьку 6 серпня 2021 року в Дубенському замку організувало заходи з нагоди 30-річчя створення Вишеградської групи. Цю спільноту спочатку в складі трьох, а згодом й чотирьох держав Центральної Європи (Чехія, Польща, Словаччина та Угорщина), створили в 1991 році з метою європейської інтеграції, посилення військової, економічної та енергетичної співпраці. Вишеградська група, яку ще називають «Вишеградською четвіркою» або ж V4, презентувала намагання цих країн співпрацювати в багатьох сферах.

Ювілейні заходи розпочались у Тронній залі Дубенського замку, де присутніх привітали консул Генерального Консульства Республіки Польща в Луцьку Пьотр Урбановіч і начальник відділу з питань внутрішньої політики, зв’язків з громадськими організаціями та ЗМІ Дубенської міської ради Ерна Шевчук.

Ювілей співпраці європейських країн 2
Від свого народження «Вишеградська четвірка» провадила діяльність у напрямку вступу цих країн до Євросоюзу та НАТО, чого вона й зуміла досягти, – відзначила у вітальному слові заступник директора Заповідника м. Дубна Надія Любецька. – І дуже приємно, що Дубенський замок став своєрідною платформою для відзначення 30-річчя Вишеградської співпраці. Адже ця подія теж є сходинкою на шляху України до європейської інтеграції.
Державний історико-культурний заповідник м. Дубна має чималий досвід культурно-освітньої співпраці з країнами «Вишеградської четвірки». Особливо чітко і послідовно ця взаємодія відстежується в ділових стосунках із польськими колегами, про що свідчить реалізація багатьох спільних проєктів.

Ювілей співпраці європейських країн 3
Офіційній частині передував чудовий концерт струнного квінтету «Імпреза» з м. Луцька. У виконанні волинських музикантів прозвучали милозвучні твори композиторів країн-учасників Вишеградської групи.

Ювілей співпраці європейських країн 4

Вагомі напрацювання представлені на виставці

Найбільш вагомі напрацювання та результати діяльності об’єднання чотирьох європейських держав представлені на виставці «30 років Вишеградської співпраці», яку презентували на замковому подвір’ї.
Діяльність «Вишеградської четвірки» – це не лише велика політика, яка супроводжується зустрічами президентів держав. Нині в першу чергу – це добросусідські відносини між людьми, співпраця – транскордонна, економічна та культурно-освітня, – підкреслив під час відкриття виставки Пьотр Урбановіч. – У рамках Вишеградської співпраці уже кілька років діє проєкт V4 плюс, в якому бере участь Україна, яка, безумовно, відчуває підтримку в питаннях збереження територіальної цілісності під час війни з Росією та інфраструктурного і телекомунікаційного розвитку.
Ювілей співпраці європейських країн 5
З нагоди ювілейної дати в Польщі випустили спеціальну поштову марку, яку консул передав керівництву Дубна, Заповідника та Дубенського осередку ЮНЕСКО.
Дубно і його Заповідник – партнери, з якими ми завжди співпрацюємо з великим задоволенням, – відзначив Пьотр Урбановіч. – Адже ви завжди відкриті для реалізації наших ідей. І сьогоднішні заходи – ще одне підтвердження моєї думки.
Ювілей співпраці європейських країн 6
Виставка «30 років Вишеградської співпраці» експонуватиметься в Дубенському замку впродовж двох тижнів.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ