Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Дубенський замок вкотре відвідали польські партнери

Дубенський замок вкотре відвідали польські партнери для реалізації проєктів UNESCO

Цього тижня Дубенський замок привітно і тепло зустрів делегацію з Польщі, яка представляє територіальну громаду м. Котунь (польск. Kotuń). Черговий приїзд наших надійних партнерів у реалізації проєктів UNESKO пов’язаний з передачею ще одного пожежного автомобіля в Україну. Цього разу – на Хмельниччину.

Делегація Котунь
«Ми могли просто зустрітись як давні друзі, поспілкуватись повечеряти і роз’їхатись. Але ми хочемо зробити щось більше – для наших дітей, для наших громад, для України, для Польщі, показати приклад плідної співпраці іншим. І нам дуже приємно, коли є результат», – констатував директор Дубенського історико-культурного заповідника Леонід Кічатий
Результат співпраці з польською стороною насправді є, хоча його не звикли афішувати ні в Дубні, ні в Котуні

Найперше потрібно згадати про 13 автомобілів, які в рамках проєкту UNESKO передані українським пожежникам. А перший з них – марки «VOLVO», як відомо, отримали саме дубенські рятувальники.

Гжегож Гураль
«Нашу співпрацю із заповідником я не назвав би великомасштабним успіхом, про який можна розповідати на телебаченні. Вона ґрунтується на невеликих кроках і здобутках. Це, зокрема, взаємний обмін делегаціями дітей та молоді. І найбільшим успіхом нашої співпраці я назвав би емоції українських і польських дітей, коли вони прощаються, від’їжджаючи додому. У наших найближчих планах обмін аматорами сцени, художниками та різьбярами», – поділився думками голова територіальної громади Котунь Гжегож Гураль.
Приїзд польських друзів у Дубно був не лише дружнім візитом з огляду на тісні контакти протягом останніх п’яти років

Партнери обговорили плани щодо участі у спільних програмах і проєктах громад Дубенського регіону у новому бюджетному році. Зокрема, до співпраці з територіальною громадою Котунь незабаром долучиться Вербська об’єднана громада. Адже уже є позитивний досвід співробітництва польських партнерів зі Смизькою громадою і Веселівською громадою на Запоріжжі.

Обговорили плани щодо участі у спільних програмах

Один із партнерів Заповідника у реалізації проєктів UNESKO у Дубенському регіоні дубенський підприємець Леонід Дудко, який теж взяв участь у зустрічі, вважає , що така співпраця з польськими друзями успішно заповнює прогалину у дружніх українсько-польських стосунках, котра утворилась за роки нашої незалежності.
«Найперше ми обговорили питання щодо подальшої долі двох виставок, які нині перебувають у Польщі – «Революція гідності» і «Добровольці нескореної України». Організовані Заповідником за підтримки громадських організацій, виставки спочатку експонувались на Рівненщині, а згодом перетнули кордон. Польська сторона висловила побажання розмістити їх у Королівському палаці у Варшаві. Ми обговорили терміни презентації, склад української делегації. У нас є спільні плани щодо господарської співпраці. Зокрема, за кордоном для Заповідника придбана електрична гідравлічна вежа. Голова територіальної громади Котунь Гжегож Гураль обіцяє допомогу у її транспортуванні в Україну», – поділився найближчими планами Леонід Кічатий

Дубенський замок - двір Любомирських

Зустріч у стінах Дубенського замку, як завжди, виправдала сподівання обох зацікавлених сторін і дала імпульс до плідної співпраці у 2021 році, основною метою якої є зробити цей світ кращим.

Доречі, ви можете переглянути відеосюжет про приїзд польської делегації в м. Дубно та зустріч у стінах Дубенського замку

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 квітня працюємо з 9:00 до 18:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ