Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Дубно на світлинах у головній книгозбірні України

Дубно на світлинах у головній книгозбірні України

Фотовиставка «Дубно очима українських фотохудожників» експонувалась у Дубенському замку ще влітку 2020 року. На ній представлені роботи учасників II фото пленеру – свою професійну майстерність продемонстрували 9 відомих фотохудожників України. Майже 2 роки карантинні обмеження у зв’язку зі світовою пандемією не давали можливості організаторам виставки продемонструвати в столиці України захопливу подорож фотомитців вулицями старовинного і самобутнього міста.

І ось 20 січня, напередодні Дня Соборності, відбулась презентація фотовиставки, на яку так довго всі чекали. Відкриття її відбулось у головній українській книгозбірні – Національній бібліотеці України імені В.І. Вернадського в Києві. Окрім Бібліотеки, її організаторами стали Національна спілка фотохудожників України, Державний історико-культурний заповідник м. Дубна, ГО «Клуб інтелектуальних жінок «Волинська азалія». Приємно відзначити, що презентацію відвідали майже усі майстри фотографії – учасники фотопленеру в Дубні.

Серед запрошених був й народний депутат України четвертого-восьмого скликань, голова громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко. Він свого часу був найбільше причетний до проведення рейтингу «7 чудес України», до переліку якого увійшов Дубенський замок. Виступаючи на відкритті фотовиставки, Микола Томенко запевнив, що в проєктах громадського руху «Рідна країна» – подальша популяризація як замків, палаців, фортець, так і людей, які об’єднують нашу державу.

Заступник директора Державного історико-культурного заповідника Надія Любецька подякувала Бібліотеці й авторам фотовиставки за можливість у теплій урочистій атмосфері в загальноукраїнському масштабі представити й Дубно, й Заповідник.

2008 року за підтримки міської ради в Дубні провели перший пленер фотохудожників України «Дубенський край», а в липні 2020 року це чудове починання мало своє продовження – другий фотопленер, повідомила голова ГО «Клуб інтелектуальних жінок «Волинська азалія» Ерна Шевчук. І те, яким фотомитці побачили й представили наше місто, усіх приємно вразило й надихнуло. Крім того, що вони зуміли показати куточки Дубна з особливого ракурсу, їм ще й вдалося зберегти для історії ті місця, які, на жаль, уже зникли з обличчя міста.

Генеральний директор НБУВ Любов Дубровіна вручила гостям видрукувані презентаційні видання, які побачили світ завдяки науковим дослідженням працівників Бібліотеки. А гості з Дубна навзаєм подарували буклети та книги про свій чудовий край.

Відомий письменник і журналіст Олександр Балабко, який досліджував багато місць, де перебували чи працювали видатні українські митці й літератори, поділився враженнями від свого візиту до Дубна. Він також подарував дубенчанам й бібліотеці Вернадського свої книги про Миколу Гоголя, Михайла Коцюбинського та Олександра Вертинського. Книги гостям із Дубна також вручив заслужений працівник культури України, виконавчий директор міжнародної ГО «Рівненське земляцтво» Святослав Ващук.

Урочисте зібрання в НБУВ завершили своїм чудовим співом заслужена артистка України Олена Хижна, народні артисти України Леонід Сандуленко та Олександр Василенко.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ