Логотип Дубенський замок
  • Головна
  • Відвідувачам
  • Інклюзія
  • Галерея
  • Про нас
  • Контакти
  • Правила відвідування

Новини заповідника

Дубенський замок відзначатиме своє 530-річчя

Партнером Дубенського замку у відзначенні 530-річчя стане замок у Польщі

Наступного року Дубенський замок відзначатиме своє 530-річчя. Ювілейну дату колектив Заповідника планує відзначити доволі масштабно, а тому готується до неї завчасно і ґрунтовно. Пріоритетними пунктами підготовчої роботи стали встановлення пам’ятника князю Костянтину Острозькому на території замку та видання Дубенського Четвероєвангелія. Один з організаторів та натхненників співпраці між замками Дубна та польського міста Гнєв (Gniev) Ян Стручинський дізнався про честолюбні наміри адміністрації Заповідника м. Дубна під час зустрічі, яка відбулась у нашому замку 16 липня 2021 року.

Монографія з історії Волині

Поляк розповів про свою працю над монографією з історії Волині, яку планує завершити до кінця 2021 року. Обговорювалась можливість її презентації під час відзначення 530-ліття Дубенського замку. Пан Ян також висловив готовність замку м. Гнєв стати партнером у видавництві Дубенського Четвероєвангелія.

Дубенський замок відзначатиме своє 530-річчя 2

Правдивий портрет князя Острозького

А позаяк Ян Стручинський володіє досить багатою домашньою бібліотекою, в нього є можливість віднайти історично правдивий портрет князя Костянтина Острозького, щоб якомога точніше використати його у виготовленні пам’ятника.

Співпраця тривалістю понад 20 років

Доречно буде нагадати, що місто Гнєв знаходиться в Поморському воєводстві за 70 кілометрів від Гданська. А плідна співпраця між замками триває з 2011 року. Брат Яна Стручинського – Ярослав носить почесний титул каштеляна замку м. Гнєв, після того як у 1992 році взявся за його реставрацію.

Дубенський замок відзначатиме своє 530-річчя 3

За ініціативи Яна Стручинського в Гнєвському замку започатковані спільні художні пленери, обмін між делегаціями дітей. Він же організував через посередництво ЮНЕСКО передачу в Україну вже більш як 10 пожежних авто. І продовжує працювати в цьому напрямку. Саме завдяки зусиллям польського товариша і партнера Дубенський замок отримав у цьому році електрично-гідравлічний підіймач, який є незамінним у ремонтних роботах на об’єктах Заповідника.

За місяць обидві сторони знову зустрінуться в Дубні, щоб обговорити теми співпраці в деталях.

Контакти

Логотип заповідника Дубно
Україна, 35600, Рівненська область
місто Дубно, вулиця Замкова, 7a
+380984758621 (каса)
+380965752552 (шлюб)
Email: Напишіть нам!
Web: www.zamokdubno.com.ua

Графік роботи

З 1 листопада працюємо з 9:00 до 17:00 год.
Без обідньої перерви.

Експозиційні та виставкові зали зачиняються за 15 хв до завершення робочого дня.

Вихідні дні: 1 січня, 7 січня та перший день Великодня

Долучайтеся до нас!

© 2024 Дубенський замок
УКФ
Сайт адаптовано за підтримки
«Український культурний фонд».
2021 рік
ХОСТИНГ САЙТІВ